Almeerse zelfbouwdag op zaterdag 3 oktober 2015

Op zoek naar een kakelverse woning? Dan is 3 oktober 2015 een niet te missen dag. Want komende zaterdag zijn zowel de NVM Open Huizen Route, de Landelijke Nieuwbouwdag én de eerste Almeerse Zelfbouwdag. Voor bestaande woningen kun je het beste informatie zoeken op de eerste twee (check de websites van je NVM-makelaars). De rente is nog steeds lekker laag, dus verhuizen is een slimme manier om je maandlasten flink omlaag te brengen of om die dramatische woekerpolis uit je ‘bagage’ te wippen.

Liever een nieuwbouwwoning? Dan is de kavelwinkel in het gemeentehuis te Almere-Stad een prima  optie. Dit weekend is de kavelwinkel open voor IbbA (Ik Bouw Betaalbaar Almere). Maar ook de Werkmaatschappij Oosterwold geeft open huis aan de Tureluurweg. Dat betekent dat iedereen die zelf wil bouwen in en om Almere er verstandig aan doet een gaatje in zijn agenda vrij te maken.

Met IbbA stimuleert de gemeente Almere zelfbouw. Door de hele stad heen zijn bouwkavels verspreid waarop iedereen zijn eigen droomhuis zou kunnen bouwen. Groot, klein, een rij of vrijstaand: het kan allemaal. Meer weten? Wandel zaterdag 3 oktober tussen 10.00 en 15.00 uur de Kavelwinkel op het stadhuis (Stadhuisplein 1) even binnen. In de winkel zullen de benodigde deskundigen rondlopen om meer informatie te geven en een en ander uit te leggen. Inmiddels zijn er via IbbA al vrij veel woningen gebouwd in Poort en andere delen van de stad, variërend van appartementen, rijtjeshuizen tot vrijstaande woningen.

In het project ‘Wonen in Oosterwold’ is er de mogelijkheid om zelf duurzaam te bouwen. Het gaat om vrij forse kavels waarop kopers duurzaam kunnen bouwen, met veel ruimte voor stedelijk agrarische mogelijkheden. Moestuinen, een paar kleine stallen: alles is mogelijk in deze projecten. Inmiddels zijn de eerste zestien percelen in ontwikkeling (het gaat daarbij om zowel Lofthomes, woodframeHouses en Loodswoningen), maar er is nogal wat grond voor liefhebbers die de authentiek Almeerse pioniersgeest nogmaals willen aangaan. Bereid je wel voor, want hier worden de wegen niet aangelegd door de gemeente: dat moeten de kopende buren onderling regelen.

Stokpaardje van de dag in Oosterwold (het gebied ligt achter Nobelhorst en Overgooi), echter, is ‘STOLPLOFT’. Dat is een woning met hedendaagse bouwmaterialen die, qua architectuur, is geïnspireerd op karakteristieke stolpboerderijen uit de Beemster en Schermer. De gemeente Almere en de Werkmaatschappij Oosterwold organiseren deze informatiedag van 11.00 tot 15.00 uur.

Behalve dat is het natuurlijk ook altijd handig om op voorhand te weten wat er wel en niet mogelijk is aan financiële ruimte. Wil jij daar meer over weten? Neem dan even contact met ons op: per mail of telefoon (gewoon een vaste lijn). Dan helpen wij je natuurlijk met alle liefde verder.