Eerste klant Venn Hypotheken feit door Lavida

Eind zomer 2015 werd Venn Hypotheken al aangekondigd in de Nederlandse financiële media. De Britse investeerder besloot hypotheken te verstrekken op de Nederlandse markt. Al tijdens die aankondiging liet de maatschappij via Marc de Moor weten als distributiekanaal met name voor het intermediair te kiezen. Op dinsdag 22 maart 2016 werd er finaal akkoord gegeven aan de allereerste klant, die werd aangebracht door Lavida Financiële Planning B.V.

Dat het juist een bescheiden, onafhankelijk adviesbureau uit Almere is die de allereerste klant bij dit nieuwe label mag onderbrengen, verrast met name het adviesbureau zelf. We draaien natuurlijk niet zo’n enorme producties als de grotere ketens in het centrum.
“Qua aanbieders zijn de reuzen natuurlijk gewoon nog steeds de reuzen,” stelt eigenaar Pjotr Maijenburg, “veel klanten vinden het prettig als wij ze onderbrengen bij bijvoorbeeld de bank waar ze toch al zaten. Maar soms passen de voorwaarden van een andere partij gewoon beter bij de wensen van de klant. Zoals in dit geval.”

Dat dit dossier de allereerste klant van Nederland was, werd eigenlijk pas bekend toen het dossier rond was. Desalniettemin blijft financieel adviseur Pjotr Maijenburg (FFP) zeer nuchter onder de omstandigheden.
“Ik ben vooral blij voor onze klant, want de koop van diens woning gaat door. En dat is waar we ons hard voor maken, toch? Het belang van de klant voorop.”

Meer informatie over het Almeerse adviesbureau vindt u op hun website. Beoordelingen over hun dienstverlening staat op Advieskeuze.nl, onderdeel van de consumentenbond.